Til inspirationsoversigt
intenz / Kultur

Få en stærkere træningskultur i din organisation

Vi giver dig noget af det, der virker for os

Det er de færreste, der tilmelder sig et marathon uden at træne op til det. Ja, det er soleklart for de fleste, at for at kunne levere en sådan præstation, kræver det træning. Store præstationer og stærke resultater kræver benhård, intensiv træning, hvor vi kontinuerligt udfordrer os selv, jævnligt sætter barren højere og derved præsterer bedre. Men hvad med din organisation? Din ledergruppe? Dit sælgerteam? Dig selv?

Hvor ofte træner du egentlig de færdigheder, du skal udvikle kontinuerligt for at skabe gode resultater? Og hvad gør du for at sætte barren endnu højere?

Ovenstående giver mange dårlig samvittighed. Hvordan ser det ud hos dig? Måske havde du fokus på udvikling og træning, da du var helt ny – men efter at have fået et par års erfaring i jobbet, træner du så stadig?

 

Hvis du nu kunne få hele organisationen med til at træne…

Det er ret interessant, hvad der gør, at vi lige præcis i jobsammenhæng ikke ser det som en nødvendighed at træne. Hvis vi bliver i sportseksemplet: De fleste kender Christiano Ronaldo som en eminent fodboldspiller. Men hvad de færreste måske er klar over, er, hvor mange timer han reelt træner alene på at sparke det perfekte frispark. Timer alene på plænen efter alle de andre - måske mindre gode spillere - er gået hjem.

Det samme gælder med vores kompetencer og evner på jobbet. Vi bør træne, ikke bare for at blive bedre, men også for at forblive blandt de bedste. 

I intenz arbejder vi intensivt på at sikre en stærk træningskultur – både hos kunderne men i særdeleshed også internt. Det kræver mange ressourcer – men vi ved, at det er vejen frem for at sikre højeste kvalitet, performance i særklasse og en konkurrencemæssig fordel ift konkurrenterne. 

Vi ved (på egen krop), hvor meget det kræver at udvikle og fastholde en stærk træningskultur i organisationen - og vil gerne dele nogle af vores erfaringer med dig. 

Hvem ved, måske det kan inspirere dig/dit team/din organisation?

______________________________________________________________

Få her tre steps på vejen mod en stærk træningskultur 

1.    Kompetenceplaner for den enkelte = udvikling

Hvis man som virksomhed gerne vil sikre kontinuerlig udvikling, er det betydeligt nemmere, hvis der er kortlagt en kompetence/udviklingsplan for den enkelte medarbejder. Hvad er vedkommendes kompetencer, og hvor skal der sættes fokus på udvikling?

Dermed sagt er kompetenceafdækning i princippet uinteressant, hvis der ikke kobles udvikling på.

Det er altafgørende, at den enkelte medarbejder har et konkret bilede af, hvordan man får dækket sine behov, i hvilken retning dagligdagen og en selv bevæger sig, samt hvad målene er, og hvornår de skal indfries. Så længe man som menneske kan se, at man er på vej et sted hen, og at det er et sted, man ønsker, så er det lig med motivation i jobbet. Er vores medarbejdere motiverede, så bliver de også hos os og skaber resultater.

Dernæst er der også et stærkt personligt perspektiv for den enkelte. Kompetenceplaner hjælper til at holde fokus og give perspektiv i jobbet.

HOW: Helt konkret indeholder vores kompetenceplaner både kortlægning og udvikling af: Aktiviteter(indsatser), holdninger (vilje) og effektivitet (kompetencer + viden).

 

2.    Kickoff – træningsuge 1 gang hvert halve år

Vi hiver ca. 1 uge ud af kalenderen i starten af hvert halvår til det, vi kalder Kick-off, hvor alle i intenz er samlet. Som navnet også angiver, er det en uge, hvor det primære mål er at komme i gear til halvåret, der kommer, og få et stærkt fælles afsæt.

Kickoff giver mulighed for at stoppe op, trække frisk luft ind og skabe fokuseret udvikling. Hvad bringer fremtiden? Hvad skal vi kunne for at leve op til kundernes og markedets krav?

Hvorfor samle alle?

At have hele organisationen samlet er et ønske om at skabe sammenhold og styrke teamfølelsen. Hver dag indeholder træning af vores kompetencer brudt op af træning af kroppen – dvs. en tur på raceren, en frisk løbetur, yoga, styrketræning i det fri osv. på den måde får vi også set forskellige sider af vores kollegaer. Så selvom man er erfaren konsulent med en stærk spørgeteknik kan man stadig få baghjul af af "junior" på raceren.

Kickoff er også det, vi kalder en intensiv ”kultursuppe”, hvor nye hurtigt kan få en stærk fornemmelse af, hvordan intenz kulturen er, hvilke mekanismer, der gør sig gældende i vores dagligdag – ja med andre ord hvordan vi tænker, føler og gør.

Hvis man vil adskille sig fra konkurrenterne, så kræver det, at man konstant udvikler sig. For at det sker, skal der selvsagt også sættes godt med tid og ressourcer af til udvikling. 

3.    Konkurrencer – glæde og performance

Performancekultur er en stor del af dagligdagen for os – og hos mange af vores kunder. Det betyder også, at vi jævnligt sætter forskellige konkurrencer op om vores mål.

Virker det at lave konkurrencer?

Det er ikke nødvendigvis i alle organisationer og kulturer, at det vil fungere – men hvis vi kigger hos os i intenz, er svaret et klart og rungende JA.

Konkurrencer hjælper os med at sætte ekstra gang i hverdagen, gøre målene endnu sjovere at nå, og er generelt et friskt pust i en travl hverdag.

Ja. Ja… men hvilke konkurrencer?

Hvis man ser tilbage på det seneste år, har vi haft to større konkurrencer i gang; en fodboldmatch og en ballontur.

Fællesnævnerne og succeskriterierne for begge konkurrencer har været følgende:

  • To hold, der kæmper mod hinanden = fællesskab, men også stadig synliggørelse af individets præstationer.
  • Stærk synliggørelse via skræddersyet excelark, hvor alle indtaster opnåede resultater hver uge.
  • Ca. 10 ugers varighed, hvor hver uge rundes af med et vinderteam for ugen.
  • Ny kaptajn hver uge pr. team. Udvælges at sidste uges kaptajn.

Det var et par af de ting, vi gør for at skabe en stærk træningskultur hos os.

God fornøjelse med træningen derhjemme! 

 


intenz Aarhus
Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com 

intenz København
Diplomvej 381
2800 Lyngby
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com

Sitemap
Cookies

AarhusKøbenhavnStockholmMalmö