Til inspirationsoversigt
Kultur

Mindfulness.. og det med vaner

En udfordring af de større, hvor man som bliver sat på prøve

I intenz ( den virksomhed, jeg slår mine folder i) blev vi introduceret til den her verden, hvor man træner sit nærvær gennem meditation og andre mindfulness øvelser, for bla. at skabe øget balance og fokus. Noget de fleste af os ( vil jeg vove at påstå) kan nyde godt af. Jeg lavede en aftale med mig selv om at gøre det i 8 uger for at afprøve, hvad det gav - og så lovede jeg dig, at du kunne følge lidt med i den rejse.

Hvis jeg skal sætte et par ord på mine træningserfaringer, så kan det siges kort:

  • Nydelse og ro - fra første blik

  • Nye vaner kommer ikke af sig selv

  • Hold op, hvor har jeg trænet mig selv til at være resultatorienteret

Lad os starte med den første.

Nydelse og ro - Jep. Jeg mærker det faktisk allerede fra første gang, jeg sætter mig på terassen og lytter til fugle, lukker øjnene og bruger min nye yndlingsven App´en, der hjælper mig igennem 10 min meditation. Og bum - alt tempo trækkes ud af mig ( på den gode måde) og jeg slapper af, og finder en ro, som jeg sjældent husker at have fundet før.

Men.. Nye vaner kommer ikke bare af sig selv. Jeg har i den grad værdioplevet, hvad det giver at meditere 10 min hver dag. Alligevel skal jeg minde mig selv om det hele tiden - det kommer ikke af sig selv. Ikke engang lysten til at gøre det - og det undrer mig lidt, for det er jo så dejligt.

Og en af grundene til, at jeg pt. arbejder med en smule mental modstand er; Hold op, hvor har jeg trænet mig selv til at være resultatorienteret. Konsekvensen er blot, at jeg er utålmodig og også føler en vis skuffelse, når det direkte afkast af meditationen lader vente på sig. Jeg er rolig og fokuseret i de 10 min, hvor jeg gør det - men kan jeg mærke det bagefter?... Ikke nok endnu. Jeg tror, at jeg er nødt til at have tålmodighed :o)

Reflektionen afslutningsvis er, at respekten for, hvor lang tid det tager, og hvor meget det kræver at bryde med gamle vaner - og skabe nye stadig er intakt. Samtidig har jeg fået lyst til at udfordre mig selv på, om alt virkelig behøver at være målbart for, at jeg føler, at det giver mig noget.

Der er ikke noget at sige til, at forandringsledelse har så stort et fokus - for netop det at bryde med vaner, skabe nye og komme sikkert og trygt gennem en forandring er en spændende udfordring. Uanset om det gælder mig - eller en større organisation. Kender du til vores 4 timers seminar om forandringsledelse? ...Læs her om indhold, målgruppe m.m - måske, der er noget at hente for dig?


intenz Aarhus
Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com 

intenz København
Diplomvej 381
2800 Lyngby
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com

Sitemap
Cookies

AarhusKøbenhavnStockholmMalmö