Til inspirationsoversigt
Kultur / Strategi

Find ind til kernen

Når I ind til kernen med jeres mission, vision og værdier, så kan I skabe en stærk identitet og ikke mindst et højt selvværd i virksomheden.

Alle taler om det og få gør noget ved det. Trods mulighederne for en direkte forbedring på bundlinjen og en stærkt forhøjet arbejdsglæde, så er det de færreste, der rent faktisk når ud over rampen med deres mission, vision og værdier.

Mission, vision og værdier skal være meget mere og andet end fyldige floskler og flotte fraser. Der skal handling bag ordene. Mission, vision og værdier skal efterleves og føles af alle i organisationen.

Når I ind til kernen med jeres mission, vision og værdier, så kan I skabe en stærk identitet og ikke mindst et højt selvværd i virksomheden. Lever kernen, så fastholder I medarbejderne og tiltrækker de dygtigste og mest attraktive af slagsen.

Man kunne så spørge, hvorfor ikke flere gør noget ud af arbejdet med mission, vision og værdier, når nu der er så meget at hente? Og ikke mindst hvorfor flere mislykkedes med selvsamme.

Det kan skyldes flere ting

  • Hvis man tror, at det er nok at formulere og synliggøre mission, vision og værdier
  • Hvis indholdet ikke er dynamisk, stærkt og attraktivt for medarbejderne
  • Hvis medarbejderne ikke forstår formålet
  • Hvis top- og mellemledelse ikke er klædt ordentligt på til implementeringen

Der er ingen tvivl om, at kravene og forventningerne til såvel god ledelse som gode medarbejdere er steget. Af gode medarbejdere forventes der selvstyrende individer, der samtidig er teamorienterede – og af gode ledere forventes evnen til at være delegerende og samtidig vejledende. Lederen skal både skære igennem og være lydhør, vise retning og holde sig i baggrunden.

Netop derfor er det så vigtigt, at virksomheden har et solidt fundament, bygget af gode medarbejdere med en fælles kerne sat af virksomhedens mission, vision og værdier. På den måde skabes topmotiverede medarbejdere og resultater i verdensklasse.

Arbejdsglæde er et ansvar, som både ledelse og medarbejdere må tage. Lad kernen skabe jeres fælles referenceramme, jeres fælles sprog, og giv virksomheden noget at leve af og ånde for.

Læs meget mere under vores kompetence strategi

 


intenz Aarhus
Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com 

intenz København
Diplomvej 381
2800 Lyngby
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com

Sitemap
Cookies

AarhusKøbenhavnStockholmMalmö