Til inspirationsoversigt
Ledelse

Er du en Duracell kanin?

Videnscenter for arbejdsmiljø konkluderer: "Hver anden leder tjekker arbejdsrelaterede sms’er og svarer på mails i deres ferie. Også blandt medarbejdere breder tendensen sig."

Sommer betyder for mange sand mellem tæerne, en velkendt duft af grill, ro og tid til at lade op og være sammen med familie og venner. Men for andre rumsterer mails, kunder og daglig drift på arbejdet ferien ud.

Men kan vi egentlig bare blive ved og ved som en anden Duracell kanin uden at løbe tør for batteri? Er det overhovedet vigtigt og nødvendigt for os at lade batteriet op? I intenz tror vi på, at der er meget at hente i opladningen af dine batterier. Ikke blot for at hente ny energi – men også får at trække ny luft, tanker og perspektiver ind.

Så spørgsmålet er: Husker og prioriterer du at lade dine batterier op og koble fra? 

 

 4 gode grunde til at holde pauser

- i din ferie, men også når du vender tilbage til arbejdet. 

 

1. Din glæde og performance øges i dagligddagen

Ved at koble fra, hvad enten det blot er i 10 minutter eller i to uger, så giver du dig selv muligheden for lige at træde et skridt tilbage, betragte og glædes over det, du beskæftiger dig med - og vende tilbage endnu mere effektiv og produktiv end tidligere. Som oftest behandler vi vores travlhed med højere produktivitet, og netop endnu højere produktivitet kobles sjældent til pauser. Derfor kan pausen være en svær øvelse, som kræver vedholdenhed og fokus.  

2. Du får lettere ved at lade dig inspirere

Inspiration er et nøgleord for os her i intenz. For netop det at tage en pause, hvor man giver sig tid til at sidde med en bog, gå en tur og reflektere over hverdagen eller løbe en tur i skoven gør os mere åbne for nye input. Hvis vi pakker os ind i opgaver og sjældent giver slip (eksempelvis hvis man holder ferie og tankerne stadig er på bunken af opgaver, der venter), så kan det også være svært at rumme nye input – og dermed faktisk mere vanskeligt at flytte sig og nå nye højder.  

3. Du får overblik, perspektiv og overskud

Rasmus Ankersens vise ord: Hvis du blev fyret i morgen – og en anden fik dit job, hvad tror du så, din afløser ville gøre? passer godt til grund nr. 3 til at holde pauser. Pauser – korte som lange- giver os nemlig muligheden for at få overblik og have overskud til at se, om de arbejdsgange og den prioritering vi har, er rigtige, for at komme mest succesfuldt ud på den anden side.

4. Din kreativitet fremmes, så du får lettere ved at få nye ideer og se nye muligheder

For mange er ideer og kreativitet noget, der dukker op af det blå, når man laver ingenting og holder fri. Pauserne er guld værd for din kreativitet. Pauserne giver dig ro til rent faktisk at registrere dine ideer og tænke i nye muligheder. Din kreative hjerne stortrives, når den får tid til at løbe løbsk og ikke skal tænke i de faste rammer, den plejer.

 

Husk, at hvis du ikke føler, du har tid til pauser eller ferie, så er det ekstra vigtigt at tage det. God fornøjelse med genopladningen i løbet af sommeren. 

 


intenz Aarhus
Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com 

intenz København
Diplomvej 381
2800 Lyngby
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com

Sitemap
Cookies

AarhusKøbenhavnStockholmMalmö