Til inspirationsoversigt
Ledelse / Strategi

John P. Kotter: Accelerate – Building Strategic Agility for a Faster-Moving World

Vil du vide, hvad der kendetegner den ene procent af virksomheder i verden, som skaber ekstraordinære resultater?

En bog om pionerer til pionerer

I bogen stiller Kotter skarpt på, hvordan og hvorfor organisationens evne til at omstille sig til at være adræt og kreativ er altafgørende for at skabe ekstraordinære resultater. En række glimrende og tankevækkende eksempler i bogen sætter fokus på, hvorfor forandringer, som på overfladen ser ud til at være godt på vej, fejler med et brag. 

Passion og ejerskab skal bane vej for momentum og forandring

Kotter argumenterer for, at eksisterende metoder indenfor forandringsledelse ikke er i stand til at skabe forandringer i det tempo, som er nødvendigt. I stedet skal et netværk, af særligt udvalgte og frivillige i organisationen, med en brændende passion og høj Sense of Urgency, smitte og inspirere resten af organisationen til at tænke, føle og handle anderledes. Netværket skal samtidigt gøre det muligt at spotte muligheder og hurtigt igangsætte forandringer – uden at tilføre organisationen ekstra omkostninger. Herved er netværket også med til at skabe en mere fleksibel organisation.

Fem principper - fundamentet til at klare en turbulent fremtid

På baggrund af sine erfaringer introducerer Kotter fem principper, som skaber grundlag for ekstraordinære resultater.

  1. Mange mennesker skal sammen skabe vigtige forandringer
  2. Et ”Get-to” mindset - ikke et ”Have-to”
  3. Handlinger er hoved- og hjertedrevet - ikke kun hoveddrevet
  4. Meget mere lederskab – ikke kun mere management
  5. Et stærkt samarbejde mellem medarbejderne i netværket og resten af organisationen

 

Hvorfor er lige denne bog fra Kotter interessant?

I Accelerate fokuserer Kotter kun på den ene procent af virksomheder, som skaber ekstraordinære resultater – derfor skiller den sig ud fra hans tidligere, som er baseret på viden fra top tyve procent i verden. Efter at have læst mange af Kotters bøger, er det interessant at se, hvordan Kotter i Accelerate endnu en gang har langt større fokus på, at forandringers succes i høj grad skyldes måden, vi føler på – et perspektiv som vi altid har delt hos intenz.

Jeg synes samtidig, det er interessant at se, hvordan de modige og allerbedste organisationer adskiller sig fra de næstbedste. Bogen er fyldt med mange gode konkrete eksempler på, hvornår, hvorfor og hvor lidt der skal til, for at forandringsprocesser mislykkes, eller skaber den succes vi næsten kun tør drømme om. 

Det er, som Kotter indleder, en bog om pionerer til pionerer, der inspirerer enhver til at sigte endnu højere i en forandringsproces.


intenz Aarhus
Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com 

intenz København
Diplomvej 381
2800 Lyngby
Danmark
Tlf: 70 13 35 00
Email: intenz@intenz.com

Sitemap
Cookies

AarhusKøbenhavnStockholmMalmö